Dużo łatwiej jest zamówić na wynos niż gotować.
W końcu możesz siedzieć i czekać, a potem nie ma sprzątania. Ale kiedy sam gotujesz, masz większą kontrolę nad składnikami i smakuje lepiej, ponieważ pochodzi z twojego serca. Oto kilka wskazówek dotyczących gotowania, dzięki którym odłożysz książkę telefoniczną i wyjmiesz garnki.Możesz usunąć zapach czosnku z rąk, pocierając je przez trzydzieści sekund o kuchenkę ze stali nierdzewnej przed ich umyciem. Czosnek dodaje wspaniałego smaku wielu przepisom, ale charakterystyczny zapach może pozostać na dłoniach. Korzystając z tej wskazówki, możesz cieszyć się obiadem bez silnie pachnących czosnkiem dłoni.Jeśli już wcześniej gotowałeś dla kogoś, kogo znasz i kochasz, spróbuj trochę wstrząsnąć i dodać nowe przyprawy do przepisów. Zmiana rzeczy może zachować świeżość i sprawić, że gotowanie będzie bardzo spontaniczne. Poprawi to Twoje umiejętności i umiejętności w kuchni.Jak obrać i obrać awokado. Obieranie i drylowanie awokado może być dość brudne, ale jest prosty sposób. Użyj ostrego noża i pokrój wzdłuż całego awokado.
Chwyć każdą połówkę awokado i przekręć ją.
Ostrożnie, ale mocno uderz nożem w górę dołu i przekręć go. Dołek wysunie się, wciąż przyczepiony do noża. Aby usunąć skórkę, po prostu weź dużą łyżkę i przeprowadź ją między skórką a miąższem. Cieszyć się!Jedną z rzeczy, o których musisz pamiętać podczas przygotowywania mięsa lub ryb, jest to, że musisz równomiernie rozprowadzić przyprawy. Dodanie zbyt dużej ilości przypraw w jednym obszarze żywności może zmniejszyć smak lub prowadzić do pikantnego smaku, który obniży jakość posiłku.Jeśli planujesz podsmażyć czosnek, zamiast rozdrabniać, będziesz chciał go pokroić w plastry, co zmniejszy ryzyko jego przypalenia. Przestrzeganie pewnych procedur nie tylko poprawi smak Twoich potraw w kuchni, ale zwiększy Twoją skuteczność i wydajność w wykonywaniu pracy.Podczas podgrzewania oleju na blacie kuchenki do smażenia, używaj niskiego ustawienia i powoli obracaj palnik, aby osiągnąć żądaną temperaturę. Większość potraw nie wymaga znacznie więcej niż 350 stopni, aby olej usmażył je na ładny złoty kolor i nie spalił się na chrupko na zewnątrz, a surowy w środku. Jeśli przekręcisz pokrętło regulacji temperatury do najwyższego punktu, nie tylko ryzykujesz rozpryskiwanie się i oparzenie siebie, a także jedzenie, które próbujesz usmażyć, ale także marnujesz czas, czekając, aż olej ostygnie wystarczy użyć. Olej szybko się nagrzewa, ale stygnie bardzo wolno, gdy jest zbyt gorący.Zioła i przyprawy mają ogromny wpływ na jakość gotowania. Aby zachować te ważne, drogie składniki, przechowuj je w chłodnym, ciemnym miejscu o minimalnej wilgotności. Zbyt często przyprawy zostawia się w pobliżu piekarników i zlewozmywaków. Ciepło, światło i wilgoć w takich miejscach wypłukują smak z wysokiej jakości przypraw.Gotowanie własnych posiłków może być wspaniałym przeżyciem. Skorzystaj z tych wskazówek, aby rozruszać swoją kuchnię i na nowo odkryć, jak satysfakcjonujące może być zjedzenie posiłku, który przygotowałeś własnymi rękami w kuchni. Wiesz co? Twój posiłek prawdopodobnie smakuje lepiej niż jakikolwiek posiłek na wynos.