„Gotuję własne posiłki? Po prostu nie mam na to czasu!” Jeśli kiedykolwiek to sobie powiedziałeś, istnieje duże prawdopodobieństwo, że przygotowywanie prostych, zdrowych posiłków jest znacznie prostsze niż myślisz.
Przeczytaj poniżej różne wskazówki i sugestie dotyczące przygotowywania własnych posiłków.Podczas gotowania im mniejszy przedmiot, tym wyższa może być temperatura gotowania. Na przykład, jeśli gotujesz mini babeczki, można je upiec w temperaturze 400, podczas gdy babeczki mają normalny rozmiar, temperatura nie powinna być wyższa niż 325. Gotowanie w odpowiedniej temperaturze zoptymalizuje czas gotowania i zapobiegnie wysychaniu .Jak obrać i obrać awokado. Obieranie i drylowanie awokado może być dość brudne, ale jest prosty sposób. Użyj ostrego noża i pokrój wzdłuż całego awokado. Chwyć każdą połówkę awokado i przekręć ją. Ostrożnie, ale mocno uderz nożem w górę dołu i przekręć go. Dołek wysunie się, wciąż przyczepiony do noża. Aby usunąć skórkę, po prostu weź dużą łyżkę i przeprowadź ją między skórką a miąższem. Cieszyć się!Wypróbuj tę szybką sztuczkę, aby uratować swoje wysiłki. Spróbuj wymieszać w pojemniku 1 łyżkę skrobi kukurydzianej i kolejne 2 łyżki wody. Użyj tego rozwiązania, aby natychmiast zagęścić dowolny sos. Pamiętaj, aby powoli dodawać roztwór skrobi do sosu, aż osiągniesz pożądaną gęstość.Miło jest szybko zjeść ciasto, gdy pojawiają się nieoczekiwani goście. Jeśli nie masz czasu na stworzenie skórki od podstaw, użyj gotowej mieszanki wysokiej jakości.
Dodaj kilka łyżek kwaśnej śmietany, aby skórka się złuszczyła, aby nikt nie zauważył, że nie stworzyłeś ciasta od podstaw.Ugotuj kurczaka z innymi składnikami.
Jeśli przygotowujesz danie z kurczaka, które zawiera składnik taki jak cebula, ugotuj nad nimi kurczaka. Naoliwić patelnię i pokroić cebulę w plasterki. Włóż je na patelnię i połóż na nich kurczaka. Soki z kurczaka wsiąkają w cebulę.Zachowaj opakowania po maśle i margarynie do wykorzystania podczas pieczenia. Papier woskowany, w który zawijane jest masło i margaryna, idealnie nadaje się do smarowania patelni lub nacierania ziemniaka przed włożeniem go do piekarnika do pieczenia. Zachowaj opakowania od masła do masła w zamkniętym pojemniku do przechowywania, aby pozostało świeże dla Twoich potrzeb w zakresie pieczenia.Pamiętaj, aby przygotować swoje potrawy poprzedniego wieczoru. Przygotuj marynaty i pozostaw mięso na noc w lodówce. Wykonując większość przygotowań poprzedniego wieczoru, przygotujesz pyszny, smaczny posiłek. Zmniejszasz również poziom stresu podczas przygotowywania posiłku przed przyjazdem gości.Chcesz gotować zdrowsze posiłki, a jednym z miejsc do rozważenia przy zmianie menu są sosy i dressingi. Bogate, kremowe dressingi i sosy bywają wyjątkowo niezdrowe. Nie musisz całkowicie eliminować tych nakładek; po prostu naucz się, jak tworzyć lżejsze, zdrowsze alternatywy. Zdrowsze sosy i dressingi mogą znacznie poprawić zdrowie całej diety.Zmyj grzyby wilgotną szmatką. Nie umieszczaj ich pod bieżącą wodą, aby je wyczyścić. Grzyby są jak małe gąbki i włożenie ich pod kran spowoduje, że wchłoną zbyt dużo wody. Może to również wpłynąć na ich smak i czas gotowania.Choć wiele osób uważa, że przygotowywanie posiłków będzie czasochłonne, zbyt trudne i stresujące, rzeczywistość często jest od tego daleka! Robienie własnego jedzenia może być doskonałym sposobem na zaoszczędzenie pieniędzy podczas zdrowego odżywiania, jest to sytuacja korzystna dla obu stron! Resztki to w końcu oryginalne fast foody!